Duitse Aldi’s stoppen met Braziliaans rundvlees

18-02-2022 | |
Foto: ANP{
Foto: ANP{

Aldi-supermarkten in Duitsland stoppen nog deze zomer met de verkoop van rundvlees uit Brazilië.

Dat melden Aldi Nord en Aldi Süd die beide op de Duitse markt actief zijn. De discounters nemen daarmee afstand van ontbossing in de Amazoneregio. Tegelijkertijd is het een nieuwe stap in de beloftes die ze doen over verbetering van dierenwelzijn. Onderdeel van die campagne is de omschakeling naar vlees dat uiteindelijk voor 100% van Duitse herkomst moet zijn. Deze zomer stopt Aldi in Duitsland met de verkoop van Braziliaans rundvlees (vers en diepvries). In een volgende stap kijken de Aldi’s ook naar verwerkt vlees in andere producten.

85% Duits vlees

Aldi wil uiterlijk eind 2030 een einde maken aan ontbossing via ‘alle relevante leverantieketens voor soja, palmolie en nu dus ook rundvlees’. Volgens de aankondiging is nu al 85% van het verkochte verse vlees in Duitse Aldi-winkels van Duitse al dan niet regionale herkomst. In de campagne voor dierenwelzijn en Duitse herkomst gaat het onder meer om vlees, eieren en zuivel.

Aldi Nord is in meerdere Europese landen actief inclusief Nederland. Aldi Süd bestrijkt naast Duitsland onder meer de landen Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Aldi Süd is daarnaast actief in de VS, Australië en China.

Vlees & merken: Food&Agribusiness zet informatie over vlees als merk of concept op een rij. Ga naar FoodAgribusiness.nl/vlees-merken

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer