Skip to content

Duitse varkens- en rundvleesproductie daalt

Dier
Nieuws
Foto: Koos Groenewold

Foto: Koos Groenewold

De Duitse varkens- en rundvleesproductie leverde vorig jaar in. Het volume varkensvlees daalde ten opzichte van 2019 met 2,4% naar 5,1 miljoen ton. De rundvleesproductie zakte met 2,8% naar 1,1 miljoen ton. Dat blijkt uit de cijfers van het Statistische Bundesamt (Destatis).

De pluimveevleesproductie hield stand met een plus van 1,9% naar 1,6 miljoen ton, waarvan 1,1 miljoen ton kip (plus 2,9%). De kalkoenvleesproductie nam met 1,3% toe naar 0,5 miljoen ton.

Vleesproductie daalt verder

De daling in de rund- en varkensvleessector kan gedeeltelijk worden verklaard door de tijdelijke stillegging van enkele slachterijen door coronaproblemen. Desondanks is de daling van de algehele vleesproductie in 2020 niet veel groter dan die in 2019. Vorig jaar kwam de totale vleesproductie op 7,8 miljoen ton: een minus van 1,6% ten opzichte van 2019. In laatstgenoemd jaar was ten opzichte van 2018 sprake van een daling met 1,4%.

Het aantal geslachte varkens daalde afgezien daarvan in 2020 met 3,5% naar 53,2 miljoen. Daarvan kwamen er 2,3 miljoen uit de buurlanden. Dat was aanzienlijk (-31,3%) minder dan in 2019. Dit is waarschijnlijk mede een gevolg van de problematiek van Afrikaanse varkenspest waarmee de Duitse varkenssector in het najaar te kampen kreeg, hoewel Destatis dit niet noemt.

Het aantal geslachte runderen daalde met 4,2% naar 3,2 miljoen dieren.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin