Skip to content

Eerste KitKat van Nestlé gemaakt met volledig traceerbaar cacao

Afbeelding

KitKat. Foto: ANP

De cacaomassa in de KitKat komt van bonen geproduceerd in een speciaal programma van Nestlé, waarin de oorsprong van de bonen is getraceerd, van boer tot fabriek. Dit Income Accelorator programma verbetert volgens Nestlé het inkomen van de deelnemende telers. Ook stimuleert het betere teeltmethoden, vermindert het kinderarbeid en het bevordert gendergelijkheid.

Het Zwitserse concern werkt samen met de partners Cargill en Rainforest Alliance om de oogst van 10.000 cacaoboontelers in Côte d’Ivore te traceren. De cacaobonen worden vervolgens apart opgeslagen en gebruikt voor productie van KitKats voor de Europese markt. Nestlé wil het programma uitbreiden met 30.000 cacaoboontelers in Ghana.

Duurzamer en consistenter telen

Cacao is een gewas dat sterk fluctueert in aanbod doordat telers vaak opereren in landen die economisch of politiek instabiel zijn. De teelt van cacao is daarnaast ook gevoelig voor klimaatverandering. Door ondersteuning van de cacaoboontelers kunnen ze duurzamer telen en consistent hoeveelheden van betere kwaliteit leveren, stelt Nestlé.

Lees ook: ADM levert eerste traceerbaar ontbossingsvrije soja in Europa

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin