Skip to content

Einde lijkt nabij voor producent vleesvervangers Meatless Farm

Producent van vleesvervangers Meatless Farm heeft het grootste deel van zijn personeel ontslagen.

Producten van Meatless Farm zijn niet meer verkrijgbaar bij veel supermarkten. - Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Producten van Meatless Farm zijn niet meer verkrijgbaar bij veel supermarkten. - Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Producent van vleesvervangers Meatless Farm heeft het grootste deel van zijn personeel ontslagen. Oud-werknemers van het bedrijf plaatsten afgelopen dagen berichten op social media dat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan, nadat Meatless Farm medewerkers boventallig heeft verklaard.

De website van het bedrijf is offline. Ook zijn producten niet meer verkrijgbaar bij veel supermarkten.

Meatless Farm zocht nieuw kapitaal

Twee weken geleden werd bekend dat de Britse producent naarstig op zoek was naar nieuw kapitaal om door te kunnen gaan. Een grote investeerder trok zich terug en daar had het bedrijf niet op gerekend. Oprichter Marten Toft Brech liet toen in een verklaring weten dat het bedrijf ruim 10 miljoen Britse pond nodig had om de langetermijndoelstellingen voor winstgevendheid veilig te stellen. Hij sprak over een moeilijke situatie en een krappe cashflow. Echter, hij gaf wel aan dat het operationeel goed ging met het bedrijf.

Meatless Farm heeft geen officiële verklaring afgelegd over de recente ontslagen. Wel heeft het bedrijf een kennisgeving ingediend van het voornemen om bewindvoerders te benoemen.

Meatless Farm opgericht in 2016

Het bedrijf werd opgericht in 2016 en verplaatste een aantal jaar geleden zijn hoofdkantoor van Leeds naar Amsterdam. Het ging tevens een samenwerking aan met Van Loon Group in Almere voor de productie van vleesvervangers.

Toenmalig marketingdirecteur Ferry Kamp stelde in 2021 in een interview met Food&Agribusiness dat het merk zich onderscheidde van andere producten in soort (verse producten), smaak, prijs en grondstoffen (erwten en bonen, geen soja).

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin