Skip to content

Export Braziliaanse agribusiness stabiel ondanks corona

Updated on:
Handel
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

De export van de Braziliaanse agribusiness bedroeg in het eerste kwartaal van 2020 ruim € 23,8 miljard en was stabiel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (lichte daling van 0,4%), volgens cijfers van het secretariaat voor buitenlandse handel (Secex) van het ministerie van economische zaken.

China was, ondanks de Covid-19-pandemie, de belangrijkste exportbestemming. De export naar dat land bedroeg € 6,5 miljard, ofwel 34% van het totaal. De Europese Unie en de Verenigde Staten waren in de eerste 3 maanden van het jaar de tweede en derde grootste kopers in Brazilië.

Export rundvlees plust 30%

In het eerste kwartaal was er veel vraag naar producten als soja, rundvlees, kip en ruwe katoen. Sojabonen, rundvlees en kip waren de belangrijkste exportproducten in de eerste 3 maanden van het jaar, goed voor 44% van de export. De export van soja bedroeg in totaal € 5,6 miljard, een stijging van 9,4% in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De export van rundvlees steeg met 30% en die van kip met 7%. De export van rundvlees naar China steeg met bijna 125% met een waarde van € 691 miljoen en die van kip met 55% naar € 311 miljoen. De export van fruit daalde in deze periode met 9% door de verminderde export naar de Europese Unie.

Snel delen

Jos van de Vooren

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin