Franse pluimveesector: herkomst vlees sneller duiden

De Franse pluimveesector wil dat de regering de aangekondigde verplichte herkomstaanduiding voor haar vlees in de horeca snel invoert.

De Franse bedrijven hopen daarmee het vele gebruik van ingevoerd pluimveevlees in restaurants terug te dringen.

Franse restaurants en andere horecabedrijven moeten al de herkomst van verwerkt rundvlees vermelden, maar dat geldt niet voor andere soorten vlees.

Invoer kippenvlees stabiel

“Op dit moment wordt één op de twee in Frankrijk gegeten kip geïmporteerd. Ondanks een actieplan om terrein terug te veroveren en ondanks grote investeringen door de pluimveehouders, slachthuizen en vleesbedrijven blijft die invoer nog altijd stabiel. Aan de sterke stijging is een eind gekomen, maar dat is nog lang niet genoeg”, zegt voorzitter Paul Lopez van de Fédération des industries avicoles FIA. Die organisatie wil vooral meer profiteren van de sterke groei van het gebruik van kippenvlees in de horeca. Volgens FIA is daar sprake van een toename met 15% in de laatste vijf jaar. “Als er Franse kip op staat, dan heeft de consument in ieder geval een keus, zelfs als er sprake zou zijn van een wat hogere prijs.”

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.