Skip to content

Fransen slachten minder varkens, in- en uitvoer vlees neemt ook af

Updated on:
Business
Nieuws
Het aantal varkensslachtingen in Frankrijk neemt af. Ook de in- en uitvoer van varkensvlees krimpt. - Foto: ANP

Het aantal varkensslachtingen in Frankrijk neemt af. Ook de in- en uitvoer van varkensvlees krimpt. - Foto: ANP

Franse vleesbedrijven hebben in april 1,794 miljoen varkens geslacht, weer 4,9% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Tegelijk daalt de in- en uitvoer van varkensvlees.

Over de eerste vier maanden komt de daling van het aantal geslachte varkens daarmee uit op 6,1%. Omdat het gemiddeld geslacht gewicht met 94,4 kilo in april 0,8 kilo hoger was dan een jaar eerder, komt de daling in gewicht uit op 4% naar 170.200 ton.

Agrarische statistiekdienst Agreste meldt daarbij dat de varkensprijs in april met € 2,52 per kilo een nog nooit vertoond record laat zien. Die prijs lag 35,4% hoger dan in april vorig jaar en ook 54,7% boven het gemiddelde over de afgelopen vijf jaren.

Ook in- en uitvoer varkensvlees krimpt

Tegelijk begint de invoer van varkensvlees en daarvan gemaakte producten in Frankrijk af te nemen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging het om 155.441 ton, dat is 2,1% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In maart liep die daling op naar 5,5%.

De export van Frans varkensvlees kwam over het kwartaal gezien met 138.606 ton 16,7% lager uit op jaarbasis. In maart kwam de uitvoer zelfs ruim een kwart lager uit dan in maart 2022.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin