Skip to content

Imagindairy mag eiwit uit precisiefermentatie verkopen in VS

Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft in de Verenigde Staten goedkeuring behaald voor de verkoop van zijn zuiveleiwit.

Updated on:
Nieuws
Food
Foto: Canva

Foto: Canva

Het Israëlische bedrijf Imagindairy heeft in de Verenigde Staten goedkeuring behaald voor de verkoop van zijn zuiveleiwit.

Het wei-eiwit wordt gemaakt met behulp van precisiefermentatie, een techniek waar geen dieren aan te pas komen. Het gaat om een zogenoemde GRAS-status die Imagindairy heeft gekregen volgens de voorschriften van voedselveiligheidsinstantie FDA. GRAS staat voor Generally Recognized As Safe, oftewel ‘algemeen erkend als veilig’. In dit geval gaat het om een door het bedrijf zelf-bevestigde status, waarbij de fabrikant met voldoende wetenschappelijk bewijs ondersteunt dat het product veilig is. Deze status maakt het mogelijk voor bedrijven om het melkeiwit van Imagindairy te gaan gebruiken in producten in de VS.

Remilk en Perfect Day

Er zijn wereldwijd nog niet veel bedrijven die zuiveleiwitten maken met precisiefermentatie die hun product op de markt mogen brengen. In Singapore en de Verenigde Staten zijn enkele bedrijven die dat mogen, waaronder Remilk en Perfect Day.

Bij precisiefermentatie worden micro-organismen zo geprogrammeerd dat ze bepaalde stoffen produceren. De bacteriën, schimmels of gisten kunnen zo bijvoorbeeld zuiveleiwitten maken.

Over Imagindairy

Imagindairy werd opgericht in 2020 en haalde in 2021 $ 13 miljoen aan kapitaal binnen en een jaar later $ 15 miljoen. Dit jaar werd bekend dat zuivel- en voedingsbedrijf Danone investeert in het bedrijf, onbekend met wel bedrag. Zuiveleiwitten gemaakt met precisiefermentatie heeft de aandacht van meerdere zuivelbedrijven. Zo richtten Fonterra en dsm-firmenich samen de start-up Vivici op voor de productie en FrieslandCampina werkt samen met Triplebar aan de niet-dierlijke zuiveleiwitten.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin