Skip to content

Jumbo start met verkoop varkensvlees van Zonvarken

Jumbo start met verkoop van Zonvarken-vlees.

Updated on:
Business
Nieuws
Varkensvlees zonvarken Jumbo

Jumbo legt zeven soorten varkensvlees van Zonvarken in de schappen. - Foto: Jumbo

Jumbo start met verkoop Zonvarken-vlees. De keten geeft nieuwe bedrijven afzetgarantie van vijf jaar.

Jumbo introduceert deze week zeven producten van Zonvarken in ruim 150 winkels en in het online assortiment. Jumbo speelt met de Zonvarken-producten in op de groeiende behoefte aan kwaliteitsproducten met extra aandacht voor dierwelzijn en duurzaamheid.

Zonvarken-product krijgt herkenbare verpakking

In eerste instantie worden hamlappen, filetlappen, schnitzels, shoarma, procureurlappen en speklappen in het assortiment opgenomen. Frances Franken, commercieel directeur van Jumbo geeft aan zich te willen onderscheiden met producten van dichtbij. “Dit kan alleen in nauwe samenwerking met Nederlandse boeren en telers. Zonvarken laat zien dat dierenwelzijn, natuurinclusief werken en een gezond verdienmodel voor de boer hand in hand gaan.” De Zonvarken-producten komen onder een aparte aanduiding in de koelschappen. Het vlees krijgt een herkenbare verpakking met een QR-code met een link naar een website waar consumenten informatie vinden over het concept.

Ook Zonvarken-vleeswaren

Naar mate Zonvarken verder uitbreidt, groeit het aantal verkooppunten en start Jumbo ook met de verkoop van Zonvarken-vleeswaren. Momenteel telt het concept vijf stallen op drie locaties. De verwachting is in de loop van dit jaar op nog drie locaties te starten met de bouw. De nieuwe bedrijven zijn hard nodig.

August Offenberg van Zonvarken geeft aan dat na de zomer zestig varkens per week geslacht worden bij Van Loon Group. Terwijl er afzet is voor 300 tot 350 varkens per week. Geïnteresseerde varkenshouders krijgen een afzetgarantie voor vijf jaar. Volgens Offenberg geeft Van Loon Group momenteel een garantie voor twintig stallen voor de komende vijf jaar. “Dat hoeven niet per se bedrijven in de Achterhoek of Gelderland te zijn. De laatste veertien dagen waren er informatiebijeenkomsten voor varkenshouders. Daar is concrete interesse van bedrijven in Limburg, Utrecht en Drenthe getoond.”

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin