Doorgaan naar artikel

Maker van plantaardige tonijn Seasogood failliet

De blikjes met plantaardige tonijn van Seasogood waren onder andere te koop bij Albert Heijn en Crisp. - Foto: Van Assendelft Fotografie

De blikjes met plantaardige tonijn van Seasogood waren onder andere te koop bij Albert Heijn en Crisp. - Foto: Van Assendelft Fotografie

Het bedrijf Seasogood, dat plantaardige tonijnvervangers maakt, is failliet verklaard.

Het faillissement werd vorige week uitgesproken. Gebrek aan financiële middelen zou de oorzaak zijn, zo schrijft RTL Nieuws. De curator was niet bereikbaar voor toelichting en mede-oprichter Dennis Favier kon nog niet inhoudelijk reageren op het faillissement.

Het bedrijf wilde eerder dit jaar geld ophalen via de NPEX-effectenbeurs. Na de aankondiging werd daar echter niets meer over gecommuniceerd en vernomen.

Visvervangers Seasogood in schap Albert Heijn

Seasogood werd in 2020 opgericht door Dennis Favier en Michael Luesink. Favier zei hierover in een eerder interview met Food&Agribusiness: “We vinden dat er meer aandacht moet komen voor goede visvervangers. Iedereen buitelt maar over elkaar heen in het vleesvervangersschap, maar er zijn maar weinig bedrijven bezig met visvervangers. We zijn het lab ingegaan, ontwikkelden een tonijnvervanger in blik, zetten een merk op en gingen in gesprek met Albert Heijn.”

Het jonge bedrijf kreeg het voor elkaar zijn producten, plantaardige tonijn in blik in drie verschillende smaken, te verkopen via Albert Heijn, via cateraar Appèl, via online supermarkt Crisp en maaltijdboxen Hello Fresh en Marley Spoon. Ook breidde het bedrijf internationaal uit door de producten in Spanje te verkopen.

Mogelijk interesse voor doorstart

Er waren plannen en ontwikkelingen voor het toevoegen van nieuwe visvervangers aan het assortiment, zoals zalm en kibbeling. Zo ver is het echter niet gekomen. Er zouden mogelijk geïnteresseerde partijen zijn in overname of doorstart van de activiteiten.

Lees meer over

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin