Skip to content

Meer omzet, minder winst voor slachterij Tyson

Updated on:
Bedrijven
Nieuws

De Amerikaanse slachterij Tyson Foods maakte in het afgelopen kwartaal meer omzet maar minder winst.

De omzet steeg van $ 10 miljard (€ 9 miljard) naar $ 10,8 miljard (€ 9,8 miljard) terwijl de nettowinst daalde van omgerekend € 487 miljoen naar € 335 miljoen.

Rundvlees

Het verkoopvolume van rundvlees, de grootste tak van Tyson, daalde met 4,2% door een tijdelijke sluiting van een productielocatie als gevolg van een brand. Dat zorgde tevens voor een incidentele kostenpost van $ 31 miljoen. De verkoopprijzen voor rundvlees stegen wel met 2,8% als gevolg van een sterke vraag naar het product. De omzet van rundvlees bleef ongeveer gelijk.

Varkensvlees

Voor varkensvlees steeg zowel het verkoopvolume (+2,9%) als de verkoopprijzen (+8,1%) door grotere beschikbaarheid van varkens in de VS en sterke vraag naar varkensvlees. Door overnames van verschillende pluimveeverwerkingslocaties, waaronder in Nederland van de Braziliaanse slachterij BRF, steeg de omzet in pluimveevlees. De verkoopprijzen daalden in deze categorie echter wel.

Afsluiting gebroken boekjaar

De resultaten die Tyson presenteerde, waren over het vierde kwartaal van het boekjaar en daarmee sloot de slachterij het gebroken boekjaar af. Over het gehele jaar werd eveneens meer omzet gemaakt en minder winst.

Licht optimistisch

De resultaten kwamen niet overeen met de verwachtingen van financieel analisten, waardoor de beurskoers van voordat de beurs in New York opende, daalde. Dat gebeurde ondanks dat Tyson bij de presentatie liet weten optimistisch te zijn over fiscaal 2020 omdat het bedrijf ‘goed gepositioneerd is om voordeel te behalen van kansen in de wereldwijde markt’.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin