Skip to content

Milcobel levert weer kaas na besmetting listeria

Kaas van het Belgische zuivelbedrijf Milcobel wordt weer uitgeleverd.

Nieuws
Food
Productie van kaas in een fabriek. Beeld ter illustratie.  - Foto: Canva

Productie van kaas in een fabriek. Beeld ter illustratie. - Foto: Canva

Kaas van het Belgische zuivelbedrijf Milcobel wordt weer uitgeleverd.

Een deel van de kaasproductie uit de fabriek in Moorslede was tijdelijk geblokkeerd na de vondst van listeria. Voorraad in de fabriek, die uit voorzorg was geblokkeerd bij retailklanten en distributeurs, mag opnieuw in de handel worden gebracht. Dat meldt Milcobel in een verklaring over de voortgang en aanpak van de besmetting met de listeriabacterie.
De beslissing is de uitkomst van een uitgebreid onderzoek en risicoanalyse die werd begeleid en onder toezicht stond van de FAVV, de Belgische voedsel en warenautoriteit.

Besmetting listeria na onderhoud pekelbad

Volgens Milcobel is nu duidelijk dat de besmetting is te herleiden tot onderhoud van een van de 7 pekelbaden in de kaasfabriek. Producten uit dat bad zijn geblokkeerd of uit voorzorg teruggeroepen. Een vorige week aangekondigde recall bij consumenten blijft van kracht. Volgens uitgebreide testen met meer dan 3.000 analyses hebben geen met listeria besmette producten de consument bereikt.
De hervatting van de uitlevering en het opnieuw opstarten van de productie gebeurt in fases in nauwe samenspraak met de FAVV. Voedselveiligheid is daarbij het enige uitgangspunt benadrukt Milcobel.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin