Skip to content

Milcobel-voorzitter weggestemd

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Milcobel

Foto: Milcobel

Milcobel-voorzitter Dirk Ryckaert en vice-voorzitter Kris D’haemer zijn tijdens de Algemene Vergadering niet herkozen voor een nieuwe termijn.

Dat heeft de zuivelaar bekend gemaakt. Ryckaert nam in 2016 het stokje over van Guido Veys die al sinds de start van Milcobel in 2005 bestuursvoorzitter was.

Onvrede

Binnen Milcobel heerst al langere tijd onvrede over de financiële prestaties en de achterblijvende melkprijs. Eind 2019 werd daarom ook al afscheid genomen van topman Peter Koopmans. Koopmans volgde in april 2018 de pensioengerechtigde Eddy de Mûelenaere op als CEO van Milcobel. Daarvoor werkte hij 4 jaar bij Milcobel als directeur operations.

Van een kink in de kabel wat betreft de uit te voeren strategie was volgens een woordvoerder destijds geen sprake. Er zou geen twijfel bestaan over richting die onder leiding van De Mûelenaere was ingezet. Wel moest de snelheid van het veranderingsproces omhoog.

Van Eeckhaut tijdelijk voorzitter

Bestuursleden Betty Eeckhaut en Luc Van Laer zijn tijdens de Algemene Vergadering wel bij meerderheid van stemmen herkozen als lid van de Raad van Bestuur voor een periode van 4 jaar. Van Eeckhaut zal de voorzittersrol tijdelijk op haar nemen. De Raad van bestuur gaat voorlopig verder met 7 leden.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin