Skip to content

Minder omzet CropEnergies, resultaat wel beter

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: Canva

Foto: Canva

Bio-ethanolmaker CropEnergies boekte in het tweede kwartaal van 2020/2021 minder omzet, maar verbeterde wel het resultaat.

Deze ‘mixed bag’ was het gevolg van lagere volumes en prijzen van het bijproduct van bio-ethanol, de veevoeders. De omzet daalde daardoor in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar met € 16 miljoen naar € 229 miljoen. Het operationele resultaat (ebit) kwam flink hoger uit op € 42,6: een plus van € 14 miljoen en tevens een record voor het bedrijf, zo meldt de beursgenoteerde dochter van het Duitse bieten- en voedingsconcern Südzucker.

Hogere ethanolprijzen

CropEnergies deed minder afschrijvingen maar profiteerde qua resultaatontwikkeling tevens van hogere ethanolprijzen. Ook voor afschrijvingen was het resultaat (ebitda) in het 2e kwartaal daarom hoger: € 70,4 miljoen tegen € 64,9 miljoen.

De resultaatontwikkeling voor het resterende jaar ziet er eveneens positief uit. Het ebitda-resultaat belandt volgens de prognose op € 150 miljoen tot € 180 miljoen. Vorig jaar boekte het bedrijf op deze post € 146 miljoen. De omzet komt op € 850 miljoen tot € 900 miljoen. In 2019/2020 was dat € 899 miljoen.

Voorwaarde voor het uitkomen van deze prognose is wel dat de momenteel robuuste vraag naar ethanol robuust blijft, en dat er geen nieuwe grote coronarestricties komen voor de mobiliteit in de EU.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin