Doorgaan naar artikel

Nestlé brengt eerste precisiefermentatie-eiwitproduct op de markt

Nestlé zet een stap op de precisiefermentatiemarkt, door een gefermenteerd wei-eiwitpoeder te verkopen.

Image

Multinational Nestlé brengt het eerste precisiefermentatieproduct op de markt. Het merk Orgain heeft een eiwitpoeder gelanceerd dat gemaakt is met behulp van precisiefermentatie.

Het is de eerste stap van Nestlé op de precisiefermentatiemarkt. Orgain heeft een lactosevrij, gefermenteerd wei-eiwitpoeder in gelimiteerde oplage in de verkoop. Het product is in stilte gelanceerd, zowel Orgain en Nestlé geven er weinig rukbaarheid aan. De wei-eiwitten die Nestlé gebruikt zijn afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Perfect Day. Dit bedrijf mag de melkeiwitten afzetten in de Verenigde Staten, Singapore en Hong Kong.

Diervriendelijke alternatieven

In 2022 nam Nestlé een meederheidsbelang in Orgain, een producent van functionele voeding. Met de overname versterkte het Zwitserse concern de positie in gezonde en plantaardige voeding. Nestlé kondigde eerder al aan te kijken naar nieuwe technologieën voor diervriendelijke alternatieven voor voedingsmiddelen.

Babyvoeding

Het bedrijf maakt wel duidelijk dat dierlijke producten een belangrijk onderdeel blijven in Nestlés portfolio. Met name voor jonge kinderen. Nestlé is een belangrijke speler op de babyvoedingsmarkt.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin