Skip to content

Nieuw consortium ontwikkelt circulaire vleesvervanger

PeelPioneers, BeefyGreen, Revyve en Hilton Foods Dalco beginnen samen met de ontwikkeling van de circulaire vleesvervanger.

circulaire voeding

Foto: Canva

Een nieuw consortium is gericht op de ontwikkeling van de Nederlandse Eerste Circulaire Vleesvervanger (NECV). Begin 2025 moet de vleesvervanger onthuld worden.

PeelPioneers, BeefyGreen, Revyve en Hilton Foods Dalco beginnen samen met de ontwikkeling van de circulaire vleesvervanger. Met circulair bedoelen de bedrijven dat er geen nieuwe grondstoffen worden gebruikt in het product. De grondstoffen zijn bestaande reststromen, die op dit moment niet (op grote schaal) worden gebruikt voor humane voeding. BeefyGreen, PeelPioneers en Revyve werken alledrie al met een reststroom: ongewenste delen van oesterzwammen, sinaasappelschillen en biergist. Die grondstoffen zullen ook gebruikt worden voor de circulaire vleesvervanger en moeten zorgen voor een concurrerende smaak en structuur.

Voor het project krijgt het consortium een subsidie van €1,6 miljoen uit het OPZuid 2021-2027 programma dat medegefinancierd wordt door de EU. In februari 2025 wordt de vleesvervanger gepresenteerd.

Clean label

Naast het doel om lokale grondstoffen te gebruiken, willen de partijen het product volledig ‘clean-label’ maken. Dit betekent dat er geen additieven worden toegevoegd. De wens is dat de circulaire vleesvervanger qua voedingswaarde vergelijkbaar is met andere plantaardige eiwitbronnen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin