Doorgaan naar artikel

Pieter Pot start crowdfund om leveranciers te betalen

Pieter Pot crowdfund

Foto: Roel Dijkstra

Online supermarkt Pieter Pot vraagt klanten om hulp om de ‘voorradigheid’ van voedingsmiddelen te waarborgen. De supermarkt vraagt klanten om alvast tegoed te kopen.

Pieter Pot is bezig met een doorstart nadat het bedrijf failliet is verklaard eerder dit jaar. Vorige week verstuurde het bedrijf een brief aan klanten met de vraag of zij alvast tegoed willen kopen om later boodschappen mee te kunnen doen. Om weer te kunnen leveren aan klanten heeft het bedrijf financiële middelen nodig om leveranciers in het voren te betalen. Klanten krijgen vervolgens extra tegoed op hun account, wat oploopt naarmate ze meer op hun account storten. Tegen de Ondernemer zegt Jouri Schoemaker dat het bedrijf € 150.000 tot € 200.000 wil ophalen met een actie die hij omschrijft als een crowdfund. Inmiddels is er al € 120.000 opgehaald.

Pieter Pot wil break even draaien

Daarnaast vertelt Schoemaker dat hij weer terug is in de rol van CEO voor Pieter Pot. In februari stapte oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt terug. Schoemaker bleef onderdeel van het bedrijf, maar enkel als gezicht van het bedrijf. Nu is hij weer CEO en wil hij in november al ‘break even’ draaien.

Begin dit jaar werd bekend dat Pieter Pot in financieel zwaar weer verkeerde. Het bedrijf is overgenomen door de Delicatessenfabriek om faillissement te voorkomen.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin