Plus doet pilot met Nutri-Score op maaltijden

11-01 | Laatste update op 15-02 | |
Volgens Plus scoren 9 van de 10 maaltijden uit eigen keuken een A of B in de Nutri-Score, wat de meest gezonde scores zijn. - Foto: ANP
Volgens Plus scoren 9 van de 10 maaltijden uit eigen keuken een A of B in de Nutri-Score, wat de meest gezonde scores zijn. - Foto: ANP

Supermarktketen Plus gaat, na twee succesvolle pilots, een derde proefperiode aan met voedselkeuzelogo Nutri-Score.

Ditmaal wordt het logo gevoerd op de eigen gemaksmaaltijden, zoals complete maaltijden, soepen, salades en grillproducten. Net als Albert Heijn sorteert de supermarkt hiermee voor op de landelijke invoering van het logo. Die invoering moet in het komende half jaar plaatsvinden.

Nutri-Score maakt in één oogopslag duidelijk welke producten gezonder zijn dan andere in een productgroep; het vergelijkt dus pizza’s met pizza’s en salades met salades.

Volgens Plus scoren 9 van de 10 maaltijden uit eigen keuken een A of B, wat de meest gezonde scores zijn.

“We zijn groot voorstander van de invoering van het logo”, verklaart Elsbeth van Dam, Huismerkmanager bij Plus. ”We willen klanten helpen gezonder te eten en hechten daarom veel waarde aan de keuze van de overheid voor het voedselkeuzelogo Nutri-Score. In dit nieuwe proefproject maken klanten alvast kennis met Nutri-Score en wij zijn op onze beurt, samen met onze leveranciers, nog gerichter bezig met het verbeteren van onze producten.”

Onderzoek

Plus deed tijdens de eerste pilots onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders die aangaven dat 79% van hen een gezonde keuze belangrijk vindt bij het kiezen van producten in de supermarkt. Het onderzoek gaf ook aan dat 2 op de 3 Nederlanders voorstander is van de introductie van Nutri-Score in Nederland. 70% vindt dat Nutri-Score helpt om producten simpel en snel met elkaar te vergelijken.

Naast gemak is het ontbreken van een overzicht wat nu werkelijk een gezonde keuze is, de belangrijkste reden voor consumenten om niet altijd een gezondere keuze te maken. Tot slot vindt 77% Nutri-Score een duidelijk en eenvoudig logo om snel af te lezen of een product gezond of ongezond is.

Vos
Petra Vos Redacteur


Beheer