Doorgaan naar artikel

Prijsstijging voeding in Duitsland neemt iets af

De consumentenprijs van voedingsmiddelen in Duitsland lag in oktober 4,4% hoger dan vorig jaar.

Geüpdatet op:
Internationale politiek & beleid
Nieuws
Foto: Boerderij

Foto: Boerderij

De consumentenprijs van voedingsmiddelen in Duitsland lag in oktober 4,4% hoger dan een jaar geleden.

Daarmee is het prijsverschil op jaarbasis iets afgezwakt. In september betaalde de consument nog 4,9% meer dan in dezelfde maand van 2020.

Inflatie gestegen

De inflatie in Duitsland steeg vorige maand naar 4,5%. Dat is het hoogste niveau sinds de 4,6% in augustus 1993. De geldontwaarding is vooral het gevolg van hogere energieprijzen, terwijl ook de prijs van voeding een belangrijke rol speelt. Zonder deze twee factoren zou de inflatie in Duitsland beperkt blijven tot 2,9%, meldt het statistische bureau Destatis.

Veel voedingsmiddelen verder in prijs gestegen

Hoewel het gemiddelde prijsverschil bij voeding ten opzichte van vorig jaar iets afnam, zijn veel voedingsmiddelen verder in prijs gestegen. Pluimveevlees is bijvoorbeeld ruim 10% duurder dan een jaar geleden. Daarmee is deze vleessoort sterker in prijs verhoogd dan rundvlees (+4,7%) en varkensvlees (+3,7%). Voor eieren betaalt de Duitse consument nu 14,5% meer dan in 2020. Brood is 6% in prijs verhoogd en voor aardappelen moet in de winkel 9,5% meer worden betaald. Verse groenten daarentegen zijn nauwelijks duurder dan in oktober 2020.

Snel delen

Image
John Ramaker

Chef-redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin