Skip to content

Start-up precisiefermentatie Vivici van Fonterra en dsm-firmenich gestart

De joint venture tussen Fonterra en dsm-firmenich is van start en heeft een eerste investeringsronde gesloten.

Nieuws
Food
De bedrijven combineren hun kennis over precisiefermentatie in de start-up Vivici. Foto: Canva

De bedrijven combineren hun kennis over precisiefermentatie in de start-up Vivici. Foto: Canva

De joint venture tussen Fonterra en dsm-firmenich, Vivici, is van start en heeft een eerste investeringsronde gesloten.

De start-up die de naam Vivici heeft gekregen richt zich op de productie van zuiveleiwitten met behulp van precisiefermentatie. Het bedrijf doet geen uitspraken over hoeveel kapitaal het in de investeringsronde bij elkaar heeft gekregen. Fonterra en dsm-firmenich zijn de enige kapitaalverstrekkers.

Kennis gecombineerd

De twee bedrijven werken al een aantal jaar samen aan de ontwikkeling van eiwitten die de eigenschappen van zuiveleiwitten hebben maar door micro-organismen zijn gemaakt. Dat leverde onder andere patentaanvragen op. In de start-up wordt de kennis van dsm-firmenich op gebied van precisiefermentatie gecombineerd met de kennis van Fonterra op gebied van zuivel.

Vivici is gevestigd in Nederland en heeft zijn hoofdkantoor op de Biotech Campus in Delft en een toepassingslaboratorium voor zuiveleiwitten bij NIZO food research. Volgens Vivici biedt Nederland toegang tot fundamentele en toegepaste kennis, scale-up faciliteiten en talent, en biedt het een aantrekkelijk investeringsklimaat.

Fonterra en dsm-firmenich (toen nog DSM) maakten in augustus vorig jaar bekend samen een start-up op te richten. Eind vorig jaar keurde de Europese Commissie de oprichting van de joint venture goed.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin