Doorgaan naar artikel

Südzucker blijft na goed eerste kwartaal optimistisch

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Fabriek Südzucker in Zuid-Duitsland. - Foto: ANP

Fabriek Südzucker in Zuid-Duitsland. - Foto: ANP

Bietenverwerker en voedingsfabrikant Südzucker bevestigt na een positief verlopen eerste kwartaal dat in het boekjaar 2021/22 als geheel omzet en resultaat beter zullen uitpakken dan vorig jaar.

Vooruitlopend op de publicatie van het volledige kwartaalbericht op 9 juli laat het Duitse bedrijf weten dat de omzet (€ 1,699 miljard) in de eerste 3 maanden nog wel ietsje lager was dan een jaar eerder, maar dat het concernresultaat met € 14 miljoen toenam naar € 61 miljoen.Dat is te danken aan verbetering in de segmenten suiker en specialiteiten.

Prognose onzeker

In de segmenten CropEnergies (bioethanol) en fruitpreparaten boerde het concern evenwel achteruit. Niettemin houdt Südzucker vast aan de prognose dat de concernomzet in het lopende boekjaar belandt op € 6,9 miljard tot € 7,2 miljard en het operationele resultaat op € 300 miljoen tot € 400 miljoen. In het afgelopen boekjaar was dit resultaatcijfer slechts € 116 miljoen. Het bedrijf waarschuwt er wel voor dat de coronacrisis het voorspellen moeilijker maakt dan anders en dat de prognose daarom ook onzekerder is.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin