Doorgaan naar artikel

Those Vegan Cowboys werkt samen met diervrije kaasmaker Formo

Those Vegan Cowboys gaat samenwerken met het Duitse Formo. Beide ontwikkelen vegan kaas met precisiefermentatie.

Those Vegan Cowboys Formo precisiefermentatie kaas

De kaas van Formo die gemaakt is met behulp van precisiefermentatie. Foto: Luke Johnson

Those Vegan Cowboys gaat samenwerken met het Duitse Formo. Beide bedrijven houden zich bezig met het ontwikkelen van vegan kaas met behulp van precisiefermentatie. De twee bedrijven gaan samenwerken op gebied van kennis en ontwikkeling.

De samenwerking tussen de twee precisiefermentatiebedrijven richt zich op de R&D-kant met de hoop de ontwikkeling van ‘koe-vrije’ kaas te versnellen en kostenefficiënter te maken. Met de samenwerking ontstaat volgens de bedrijven ’s werelds grootste onderzoeksteam op gebied van precisiefermentatie.

Those Vegan Cowboys en Formo blijven aparte bedrijven

De twee richten zich specifiek op het commercialiseren van het melkeiwit caseïne. Hilde van der Kaa, CEO van Those Vegan Cowboys: “We hopen met de alliantie ook andere bedrijven in precisiefermentatie te laten zien hoe je op deze manier ongekende niveaus van snelheid, efficiëntie en impact mogelijk maakt. We werken feitelijk allemaal aan hetzelfde: een duurzamere toekomst. We kunnen ons het niet veroorloven om tijd te verliezen.”

Those Vegan Cowboys en Formo blijven aparte bedrijven en zullen ieder afzonderlijk ook de uiteindelijke kazen in eigen lijnen op de markt brengen. De twee bedrijven trekken wel samen op in een lobby om de toelating van precisiefermentatie kaas op de markt te krijgen.

Formo maakt verschillende melkeiwitten

Formo is een Duits bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van vegan kaas met behulp van precisiefermentatie. Het is een van de eerste bedrijven in Europa die hiermee aan de slag ging. Het bedrijf maakt verschillende melkeiwitten met deze techniek. Daarmee programmeren ze micro-organismes zo dat ze specifieke eiwitten gaan maken. Dit jaar hoopt het bedrijf dat ze een product op de markt kunnen brengen wat ook geproefd mag worden. Eerder liet Formo onderzoek doen naar de consumentenacceptatie van met precisiefermentatie gemaakt eiproducten.

Lees meer over precisiefermentatie

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin