Too Good To Go neemt foodtechbedrijf over

29-11-2022 | |
Too Good To Go
Foto: Too Good To Go

Het anti-verspillingsplatform Too Good To Go neemt het Franse foodtechbedrijf CodaBene over. Dit bedrijf is gespecialiseerd in een software die supermarkten inzicht geeft in houdbaarheidsdata en daarmee voedselverspilling tegengaat.

De software, FoodMemo, geeft retailers een overzicht van producten die kort aan de datum zitten, waardoor zij hier beter op in kunnen spelen. De software is vanaf nu onderdeel van het pakket dat Too Good To Good aanbiedt aan zijn partners. FoodMemo digitaliseert de houdbaarheidsdatums zodat supermarktpersoneel niet alle producten iedere dag hoeft te checken. Verder biedt het een algoritme waarmee retailers de beste en meest winstgevende actie kunnen ondernemen. De acties zijn korting bieden op het product, doneren van voeding en verkopen via Too Good To Go.

Thuisbezorgen van boxen

Too Good To Go is onlangs begonnen met een samenwerking met Unilever. Vanaf 29 november kunnen consumenten deze pakketten ook thuisbezorgd krijgen. In deze fabrikantbox gaat het om voedingsmiddelen met een beperkte houdbaarheidsdatum, foutje op het label of een verouderde verpakking.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer