Skip to content

Verpakkingsloze onlinesupermarkt Pieter Pot failliet verklaard

De rechtbank in Rotterdam heeft de verpakkingsvrije onlinesupermarkt Pieter Pot failliet verklaard.

Pieter Pot failliet

Foto: Roel Dijkstra

De rechtbank in Rotterdam heeft de verpakkingsvrije onlinesupermarkt Pieter Pot failliet verklaard.

Dat laat directeur en oprichter Youri Schoemaker weten. “Ik geef niet op. We gaan met de curator in gesprek over een mogelijke doorstart”, zegt hij in een reactie.

Schuldeiser pensioenfonds BPFL had het bankroet aangevraagd door een uitstaande schuld van € 79.000. In totaal heeft Pieter Pot 140 schuldeisers. Pieter Pot kampt al langere tijd met financiële problemen. Zo startte het onder andere een crowdfundingactie om van de schulden af te komen.

20.000 actieve klanten bij Pieter Pot

Schoemaker gaf eerder deze week aan dat crediteuren bereid waren om € 800.000 aan vorderingen om te zetten in leningen. “Maar alleen als we donderdag uitstel krijgen”, zei hij toen.

Het bedrijf had naar eigen zeggen zo’n 20.000 actieve klanten. Die bestellen hun boodschappen in glazen potten en flessen die via een statiegeldsysteem worden hergebruikt om op verpakkingsafval te besparen. In februari verkochten de oprichters Pieter Pot aan de Delicatessenfabriek, een bedrijf dat de schoonmaak verzorgde van de glazen potten die Pieter Pot gebruikt om hun boodschappen in te doen.

Volgens de rechtbank in Rotterdam is Maria Bowmer aangesteld als curator. Ze werkt in Rotterdam bij Bowmer & Nuiten Advocaten. Bowmer heeft nog geen reactie gegeven op het faillissement.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin