Skip to content

Weer salmonella in Belgische fabriek Ferrero

In een fabriek van chocoladefabrikant Ferrero in het Belgische Arlon is opnieuw salmonella vastgesteld.

Nieuws
Food
ferrero

Foto: Canva

In een fabriek van chocoladefabrikant Ferrero in het Belgische Arlon is opnieuw salmonella vastgesteld. Dat is dezelfde fabriek waar salmonella vorig voorjaar leidde tot het massaal terugroepen van Kinder-chocoladeproducten. Volgens de voedselveiligheidsdienst FAVV zijn dit keer geen mogelijk besmette producten op de markt gekomen.

Ferrero heeft de FAVV gemeld dat bij zogenoemde watjestesten de aanwezigheid van salmonella is vastgesteld in de plinten van de fabriek. Uit voorzorg zijn de betrokken productielijnen voorlopig stopgezet. “Geen eindproduct is positief getest en in ieder geval heeft geen van die producten de fabriek verlaten”, aldus een verklaring van Ferrero.

De Belgische voedselveiligheidsdienst gaat een diepgaand onderzoek instellen ‘en zal niet dralen aanvullende maatregelen te eisen als er feiten aan het licht komen die dat nodig maken.’

Kritiek

In de fabriek in Arlon werd in december 2021 ook salmonella geconstateerd. Die besmetting kwam begin 2022 aan het licht toen enkele kinderen in het Verenigd Koninkrijk ziek werden. Ferrero wachtte toen enkele maanden voordat het incident bekend werd gemaakt, wat het chocoladefabriek op veel kritiek kwam te staan.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin