Skip to content

Wereldwijde vraag naar speculoos helpt Lotus groeien

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De Belgische koekjesmaker Lotus Bakeries heeft afgelopen halfjaar geprofiteerd van de wereldwijde vraag naar zijn beroemde speculooskoekjes, het Vlaamse woord voor speculaas.

Die vinden ook in landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gretig aftrek. Lotus promootte niet alleen de koekjes, maar ook de broodsmeersels en ijs op basis van de koekjes.

Minder afzet aan horeca

Daartegenover stond dat het bedrijf minder koekjes leverde aan de horeca en dat ook verschillende andere repen en koeken minder goed verkochten. Repen als Snelle Jelle-ontbijtkoek, Nak‘d en Trek verkochten ook fors minder omdat mensen niet naar school of kantoor gingen vanwege de coronamaatregelen in veel landen.

Wel wist Lotus al zijn bakkerijen en fabrieken open te houden. Het bedrijf heeft ook geen personeel naar huis hoeven sturen of gebruik hoeven te maken van steunmaatregelen. Lotus denkt dat de trends uit de eerste jaarhelft aan zullen houden totdat de pandemie volledig achter de rug is.

Omzet en winst stegen

De omzet van Lotus klom met 8,4% tot € 323,3 miljoen. Daarvan hield het Belgische bedrijf onder de streep € 38,2 miljoen over, tegen € 36,2 miljoen een jaar eerder.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin