Skip to content

Zuivelhoeve legt vegan kazen Max&Bien in winkels

Updated on:
Business
Nieuws
Eiwittransitie
De vegan kazen van Max&Bien in de winkel van Zuivelhoeve in Utrecht. - Foto: Max&Bien premium

De vegan kazen van Max&Bien in de winkel van Zuivelhoeve in Utrecht. - Foto: Max&Bien

Zuivelhoeve gaat samenwerken met vegan kaasmerk Max&Bien. Sinds deze week liggen plantaardige kazen van het merk in acht winkels.

“Als kaasspecialist spelen we in op de laatste trends. We willen onze klanten de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kaas aanbieden. Op dit moment zien we een grote interesse in plantaardig, lokaal en gezond eten”, aldus Jorieke Roerink, marketing en sales manager bij Zuivelhoeve. “Het wordt steeds minder zwart-wit. Je hoeft niet meer per se vegan te zijn om een vegan keuze te maken. We hebben altijd al veel soorten kazen van de koe, geit en schaap. Die variëren in structuur, smaak en karakter. Nu heb heb je er ook een niet dierlijke variant bij. Al deze verschillende soorten kaasjes kun je prima samen op een kaasplankje leggen.” Het bedrijf nam eerder dit jaar al vegan kazen van het merk Mr & Mrs. Watson op in het assortiment.

Plantaardig kaaswiel

Max&Bien werd in 2018 opgericht en past methodes uit de klassieke kaasmakerij toe op noten, havermout en tarwe. Het bedrijf lanceerde eerder dit jaar naar eigen zeggen ’s werelds eerste plantaardige kaaswiel. In het assortiment zitten onder andere blauwaderkaas van gefermenteerde noten, kaasfondue op basis van noten en aardappel en plantaardige kaas vergelijkbaar met geitenkaas op basis van gefermenteerde havermout. Sinds vorige maand liggen producten van Max&Bien bij twee vestigingen van Jumbo-Foodmarkt.

Zuivelhoeve heeft 74 winkels in Nederland. Daarin worden verschillende soorten kazen, noten en de eigen zuivel van de Zuivelhoeve verkocht. Zuivelhoeve heeft naast de winkels producten die in de horeca en de retail worden verkocht.

Lees ook: Plantaardige kaas niet altijd gezonde keuze

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin