Doorgaan naar artikel

ABF ziet suikerinkomsten weer toenemen

Foto: ANP

Foto: ANP

Het Britse voedings- en kledingbedrijf Associated British Foods (ABF) ziet de inkomsten uit zijn suikertak weer toenemen.

In de vier laatste maanden van afgelopen jaar kwam de omzet door de betere suikerprijzen in Europa 7% hoger uit. AB Sugar meldt daarbij dat de Britse suikeroogst uit komt rond de 1,18 miljoen ton, dat is meer dan in het vorige seizoen door een hogere hectare-opbrengst die de krimp van het areaal voldoende compenseert.

Lagere bietenprijzen

De oogst ondervond vooral in het begin problemen door de hevige regenval in grote delen van het VK, maar loopt de laatste tijd weer volgens plan. In Spanje is de winstgevendheid bij AB Sugar flink verbeterd doordat met de telers lagere bietenprijzen zijn afgesproken. De productie in dat land wordt geschat op 210.000 ton. De Zuid-Afrikaanse dochter Illovo denkt op 1,7 miljoen ton uit te komen, terwijl AB Sugar ook nog rekent op 130.000 ton van haar Chinese activiteiten.

Inkrimping bakkerijtak

Ook de levensmiddelendivisie van AB Foods houdt de omzet op hetzelfde peil als een jaar eerder. De bakkerijtak krimpt verder in waardoor de kosten voldoende worden teruggedrongen om lagere verkopen goed te maken. De handelstak ACH doet eveneens goede zaken, met name in de VS. Ook kledingketen Primark boekt een hogere omzet hoewel dat vrijwel geheel te danken is aan het openen van nieuwe filialen.

Al met al komt de groepsomzet van AB Foods over de zestien laatste weken van 2019 4% hoger uit dan in dezelfde periode in 2018.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin