Skip to content

Agrohandelsconcern Agravis koerst weer op winst

Updated on:
Business
Nieuws
Graan in opslag. Foto: Joris Telders

Graan in opslag. Foto: Joris Telders

Agrohandelsconcern Agravis is na de resultaatmalaise van vorig jaar in het lopende jaar weer op de winsttoer.

In de eerste zeven maanden lag het Duitse bedrijf daarvoor op koers met een resultaat voor belasting van € 14 miljoen en een omzet van € 3,64 miljard. Agravis houdt daarom vast aan de in maart geformuleerde doelstelling voor het jaar als geheel: ruim € 30 miljoen winst voor belasting en een omzet van rond de € 6,3 miljard. Een en ander kwam woensdag naar buiten op de (virtuele) jaarvergadering van het concern.

Kartelboete

Vorig jaar draaide Agravis een omzet van € 6,5 miljard, maar het resultaat was negatief als gevolg van een kartelboete. Deze werd het concern opgelegd in verband met prijsafspraken met concurrenten.

Agravis heeft de organisatiestructuur de afgelopen periode flink gestroomlijnd. Zo is het tot dan toe over meerdere dochters verdeelde mengvoergebeuren ondergebracht in één maatschappij (Agravis Mischfutter West). Ook het segment akkerbouw is bij elkaar geharkt.

Volgens CEO Dirk Köckler mag niettemin worden verwacht dat de structurele veranderingen in de landbouw zowel als de agrohandel nog niet achter de rug zijn. De toekomst wordt digitaler, met slankere processen, transparant en veranderende maatschappelijke eisen, aldus Köckler.

Snel delen

Afbeelding
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin