Doorgaan naar artikel

Australisch zuivelbedrijf brengt de melkboer terug

Geüpdatet op:
Zuivel
Achtergrond

Het oudste zuivelbedrijf van Australië, Brownes Dairy, heeft een oude bekende teruggebracht: de Brownes Dairy Milko of melkboer.

Brownes Dairy heeft deze speciale bezorgdienst nieuw leven ingeblazen om huishoudens te helpen die in thuisquarantaine zijn als gevolg van het coronavirus.

“Thuisblijven is een noodzaak geworden voor veel mensen”, zegt woordvoerder Natalie Sarich-Dayton van zuivelbedrijf Brownes Dairy. “We weten dat veel families worstelen met hun boodschappen. Het is nu belangrijker dan ooit om elkaar te steunen in de samenleving.”

Nostalgische snaar geraakt

Brownes Dairy heeft een website ontwikkeld waar mensen melk kunnen bestellen. De flessen worden de volgende dag bezorgd. Het bedrijf heeft de proef met de melkboer op Facebook bekendgemaakt en werd al snel overspoeld door bestellingen van families in West-Australië, waar de melkboer nu weer is begonnen.

Volgens Sarich-Dayton heeft de terugkeer van de melkboer een nostalgische snaar geraakt bij veel mensen in de regio Perth. “Veel van hen denken met plezier terug aan de dagen dat ze de melk op de stoep bij hun voordeur kregen bezorgd, al is dat tientallen jaren geleden.” Er is sprake van opluchting, merkt Sarich-Dayton. “Melk is een van die wezenlijke artikelen waarvan het gemis stress kan veroorzaken in huishoudens”, zegt ze.

Veelal kleine zelfstandigen

Brownes Dairy gebruikt een bestaand distributienetwerk om de orders af te leveren, met veelal kleine zelfstandigen. Dit netwerk werd hiervoor alleen gebruikt voor de bezorging bij kleine winkels en kruideniers.

Mondkapjes en handschoenen

De nieuwe melkboer ziet er wel wat anders uit in deze tijd. De chauffeurs, die de bezorging uitvoeren, dragen mondkapjes en handschoenen bij de aflevering van de bestelde producten. “Ze sms’en het huishouden om te zeggen dat ze er aan komen”, legt Sarich-Dayton uit. “Mensen kunnen een wasmand voor hun huis zetten en de chauffeur levert de bestelling vervolgens af in die wasmand.”

Als wij een beetje normaliteit kunnen teruggeven, zoals melk voor een kop thee ’s morgens of melk voor op de ontbijtvlokken, dan willen we dat ook doen

Acht producten

Brownes Dairy heeft acht producten die kunnen worden thuisbezorgd, onder andere melk, yoghurt en vruchtensap. De bezorging zelf is gratis wanneer de bestelling boven 10 Australische dollar uitkomt (€ 5,60). “We leven een vreemde tijden, voor veel mensen staat de wereld op zijn kop”, benadrukt Sarich-Dayton. “Als wij een beetje normaliteit kunnen teruggeven, zoals melk voor een kop thee ’s morgens of melk voor op de ontbijtvlokken, dan willen we dat ook doen.”

Overweldigd door de reacties

Het zuivelbedrijf zegt overweldigd te zijn door alle positieve reacties op de terugkeer van de melkboer. “Bedankt voor jullie enthousiasme”, schrijft Brownes Dairy op Facebook. “Onze proef met de melkboer heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. We doen ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Bedankt voor alle bijval en blijf gezond.”

Reacties

Leanne Cathryn is een van de eerste klanten. “Mijn bestelling is aangekomen en ondanks mijn zwakke longen dans ik rond het huis van vreugde”, schrijft ze op Facebook. “Als iemand in thuisquarantaine om gezondheidsredenen kan ik zonder overdrijven zeggen dat deze bezorgdienst mijn leven heeft veranderd.” Kate Ryan schrijft op Facebook dat ze ook klant is. “Jullie hebben mijn twee kleintjes zo blij gemaakt met hun melk voor ontbijt … en drie volwassenen die snakten naar koffie, staan nu bij jullie in het krijt. Een mooi gebaar en zo fijn om hiermee wakker te worden in deze moeilijke tijden. Heel hartelijk bedankt.”

Snel delen

Image
René Groeneveld

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin