Doorgaan naar artikel

Boerschappen start bedrijf dat producten verkoopt van reststromen

Boerschappen helpt boeren met liefde en succes. Foto: ANP/Laurens van Putten

Boerschappen helpt boeren met liefde en succes. Foto: ANP/Laurens van Putten

Boerschappen heeft een nieuwe bedrijf, No Waste Army, opgericht dat zich richt op het tegengaan van voedselverspilling. Het bedrijf verkoopt houdbare producten, gemaakt van groente- en fruitreststromen.

No Waste Army is een samenwerking van Boerschappen en Breda Maakt Mij Blij. No Waste Army is ook een maaltijdboxleverancier, maar in tegenstelling tot Boerschappen levert het bedrijf alleen maar houdbare producten. Boeren leveren producten die niet geleverd kunnen worden aan supermarkten en Boerschappen zodat deze verwerkt kunnen worden tot appelsap, ketchup, pesto of pastasaus van pompoenen. Ieder kwartaal wordt er een box geleverd en kost € 37,50. De inhoud in de box verschilt door het aanbod van de aangesloten boeren.

Oprichter en eigenaar van Boerschappen, Stijn Markusse, schrijft op LinkedIn over: “Al jaren maak ik me met Boerschappen druk over producten die niet goed genoeg zijn voor de grote-mensen-wereld. Te klein, te groot, te scheef of te krom. Wij hielpen die boeren met alle liefde én veel succes.”

Lees ook: Boerschappen vraagt klanten om hulp

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin