Bunge: meer vraag naar biologische ingrediënten

19-02 | |
Foto: Hans Prinsen
Foto: Hans Prinsen

Bunge Loders Croklaan merkt een groeiende vraag naar biologische ingrediënten. Daarom breidt de producent van oliën en vetten voor de voedingsindustrie zijn biologische portfolio in Europa uit.

Daarmee hoopt het bedrijf een stabiele en schaalbare aanvoer van biologische oliën en vetten aan te kunnen bieden. Het gaat dan om ingrediënten uit onder andere zonnebloem, raapzaad, soja, palm en kokosnoot.

Bunge Loders Croklaan breidt daarnaast zijn beperkte netwerk van biologische boeren uit. Het nieuwe aanbod moet het voor voedingsbedrijven makkelijker maken om biologische ingrediënten te gebruiken, iets wat vaak belet wordt omdat het moeilijk is een betrouwbare biologische leverancier te vinden, aldus de producent.

Biologisch gecertificeerd

“Levensmiddelenbedrijven zien biologisch steeds meer als een uiting van transparantie en dichter bij de natuur staan ​​- boodschappen die sterk weerklinken bij de groeiende gemeenschap van bewuste consumenten”, aldus Marcel Henneman, directeur Product Management EMEA bij Bunge Loders Croklaan. “Om een biologisch label te bereiken, moeten voedselproducenten er niet alleen voor zorgen dat de ingrediënten in hun producten biologisch zijn ingekocht, maar ook dat de gebruikte productieprocessen biologisch gecertificeerd zijn.”

Bunge Loders Croklaan is onderdeel van het internationale agrifood bedrijf Bunge. De producent van vetten en oliën is sinds 2018 onderdeel van Bunge, nadat het werd overgekocht van het Maleisische IOI Group. Daarvoor was het onderdeel van Unilever.

Bunge Loders Croklaan heeft in Nederland twee locaties, in Wormerveer en Rotterdam. De locatie in Rotterdam heeft Bunge eind vorig jaar verkocht aan het Finse bedrijf Neste. Nog tot 2024 zal de locatie echter in gebruik blijven door Bunge.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.