Skip to content

CAO-akkoord voor online supermarkt Picnic

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
In Nederland ging het grootste bedrag aan investeringen naar Picnic. Foto: ANP

In Nederland ging het grootste bedrag aan investeringen naar Picnic. Foto: ANP

Medewerkers van Picnic hebben zicht op hun eerste cao. De online supermarkt heeft hierover een akkoord bereikt met vakbond De Unie. De circa 4.000 medewerkers van de online supermarkt gaan volgens die afspraken in 2 jaar tijd 6% meer verdienen.

Met de grootste Nederlandse vakbond, FNV, verkeert Picnic al een tijd op voet van oorlog. Die vakbond vindt dat het krap 5 jaar oude bedrijf zijn personeel volgens de supermarkt-cao moet betalen. Een poging Picnic hier met een rechtszaak toe te dwingen, haalde niets uit.

Onlinesuper Picnic, dat zich in de aankondiging van de cao liever e-commercebedrijf noemt, heeft naar eigen zeggen alle vakbonden uitgenodigd voor gesprekken over een arbeidsovereenkomst. De Unie, een relatief kleine vakbond, ging daar op in. Het resultaat is volgens Picnic de eerste cao voor een webwinkel. Picnic-werknemers mogen de komende dagen stemmen over het akkoord.

Het grootste bezwaar van FNV tegen een aparte cao is dat Picnic zo op arbeidsvoorwaarden zou kunnen concurreren met supermarkten

Extra vakantiedag

Naast een loonsverhoging is ook afgesproken dat medewerkers een extra vakantiedag en een jaarlijks opleidingsbudget van € 200 krijgen. Daarnaast moeten medewerkers sneller in aanmerking komen voor een vast contract.

FNV blijft kritisch op het handelen van Picnic. “Hartstikke fijn dat werknemers een loonsverhoging krijgen, maar ze moeten nog altijd onder de supermarkt-cao vallen”, reageert bestuurder Karin Heynsdijk op het nieuws. Het grootste bezwaar van FNV tegen een aparte cao is dat Picnic zo op arbeidsvoorwaarden zou kunnen concurreren met supermarkten. Dat terwijl de activiteiten volgens de vakbond grotendeels overeenkomen met die van gewone supers.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin