De Groot (D66) bezorgd over corona bij slachthuizen

D66-Kamerlid Tjeerd de Groot maakt zich zorgen over de arbeidsomstandigheden van slachthuismedewerkers vanwege uitbraken met het coronavirus onder medewerkers.

Via Kamervragen wil hij van landbouwminister Carola Schouten weten of ze extra voorzorgsmaatregelen neemt om besmettingen in slachterijen te voorkomen en om de voedselveiligheid te garanderen.

RIVM-voorschriften

Ook wil De Groot weten wat Schouten vindt van de uitkomst van de enquête van FNV, waarin 70 van de 100 ondervraagden aangeven dat collega’s zich niet aan de RIVM-voorschriften houden. De politicus vraagt Schouten om dit verder te onderzoeken De Groot vraagt ook of er een verband is tussen de besmettingskans op corona en de vleesverwerkende industrie.

Lees ook: Deskundigen: slachthuis speelt geen rol bij verspreiding corona

In de Verenigde Staten zijn niet alleen in slachthuizen problemen met corona-uitbraken. In delen van Californië, waar veel arbeidsintensieve teelten worden verbouwd, is een kwart van de mensen die besmet zijn met het coronavirus werkzaam in de agrarische sector. De huisvesting van de arbeiders, lijkt ook hier het probleem.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.