Efsa: geen drempelwaarde vast te stellen voor suikerinname

Van alle onderzochte ziekten was de hoogste mate van risicozekerheid geassocieerd met de consumptie van met suiker gezoete dranken. - Foto: Canva
Van alle onderzochte ziekten was de hoogste mate van risicozekerheid geassocieerd met de consumptie van met suiker gezoete dranken. - Foto: Canva
Er is op basis van de huidige wetenschappelijke kennis geen bovengrens voor veilige inname van suiker vast te stellen. Er zijn geen richtlijnen te geven over hoeveel suiker ‘veilig’ is om te consumeren. De inname van toegevoegde en vrije suikers (in honing en vruchtensappen bijvoorbeeld) zou desondanks zo laag mogelijk moeten zijn. Dat concludeert de Europese voedselveiligheidsinstantie Efsa in een studie waarbij meer dan 30.000 wetenschappelijke publicaties zijn bekeken. Vijf Europese la


Word abonnee en lees verder

Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang tot alle premium artikelen.
Al abonnee? Log hier in.

Neem een abonnement
Kloosterman



Beheer