Doorgaan naar artikel

Eosta steunt studie naar divers microbioom biologisch

Geüpdatet op:
Nieuws
Food & Health
Teelt van paprika. Foto: Ruud Ploeg

Teelt van paprika. Foto: Ruud Ploeg

Eosta steunt een studie door Stichting Bac2nature en de Universiteit Maastricht naar het verband tussen teeltwijze, microbiële biodiversiteit en de spijsvertering van rauw gegeten verse groente en fruit.

Dat meldt de distributeur van biologische groente en fruit op zijn website. In 2019 bleek uit Oostenrijks onderzoek dat een biologische appel meer microscopische biodiversiteit bevat dan een gangbare appel. De appels bevatten wel eenzelfde aantal bacteriën. Volgens Eosta is microscopische biodiversiteit een onmisbaar ingrediënt voor de menselijke gezondheid.

Invloed op vertering

In het door Eosta ondersteunde project Bac2food wordt onderzocht of er een gezondheidseffect is van rauw gegeten verse groente en fruit, geteeld met rijk microbioom, op de spijsvertering. Het onderzoek kijkt in eerste instantie naar de invloed op vertering, die wordt gemodelleerd met een kunstdarm. De eerste resultaten worden in eind 2021 verwacht en gepubliceerd begin 2022. Specifiek kijkt het onderzoek naar de teeltwijze van tomaat, komkommer, paprika en sla.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin