Four Seasons Food in handen van moederbedrijf HAK

10-11 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

Neerlands Glorie Groente & Fruit BV, het moederbedrijf van groentefabrikant HAK en HAK Fresh, neemt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 alle aandelen over van Four Seasons Food in het Brabantse Nieuwkuijk.

Het bedrijf met veertig medewerkers en een omzet van jaarlijkse € 10 miljoen, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van soepen, sauzen en maaltijdoplossingen in stazakverpakking. Het bedrijf heeft een groeiende internationale marktpositie en levert aan merkfabrikanten en private label-producten aan de retailmarkt in onder meer Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Ierland.

‘Anyplace, anytime, anywhere’ groenten

Voor Neerlands Glorie Groente & Fruit is het een logische overname die past in zijn groeistrategie op het gebied van gezonde voeding. Het bedrijf wil ‘anyplace, anytime, anywhere’ groenten en peulvruchten aanbieden aan de consument. Zo levert HAK Fresh gegrilde groente die langer houdbaar zijn dan gebruikelijk, om toe te passen bij allerlei eetmomenten.

Four Seasons Food

Four Seasons Food blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren. Tegelijkertijd wordt op het gebied van productinnovatie en -ontwikkeling en de internationale distributie nauw samengewerkt met HAK. “Naast het feit dat Four Seasons Food een extra boost geeft aan de aanhoudende groei in het verpakkingstype stazak, is het bedrijf gespecialiseerd in innovatieve klantspecifieke productoplossingen en een expert op het gebied van soepen en sauzen”, legt Timo Hoogeboom, CEO van Neerlands Glorie Groente & Fruit, uit.

“De onderneming is volledig complementair binnen ons portfolio, met extra kennis en innovatiekracht voor productoplossingen in stazak, nieuwe distributie en internationale klanten zoals in het Verenigd Koninkrijk waar wij nog geen diepgewortelde klantrelaties hebben. Wij bieden Four Seasons Food nieuwe exportmogelijkheden in Duitsland.”

Vos
Petra Vos RedacteurBeheer