Skip to content

Ieren testen op corona bij vleesbedrijven

Foto: Canva

Foto: Canva

De Ierse arbeidsinspectie HSE heeft de afgelopen dagen meer dan 2.000 werknemers in vleesverwerkende bedrijven getest op besmetting met corona.

Daarbij zijn slechts zes besmettingen aan het licht gekomen, aldus de dienst. Bij Ierse vleesbedrijven zijn de afgelopen maanden regelmatig clusters van coronabesmettingen aangetroffen. Een aantal van de slachterijen moest daarom ook telkens dicht met alle problemen van dien voor de aanlevering van dieren.

Structureel coronatest- en controleprogramma

Om de problemen nu voor te zijn heeft de Health and Safety Executive een structureel test- en controleprogramma voor de vleesverwerkende industrie opgezet. In eerste instantie gaat dat alleen om bedrijven waar meer dan vijftig mensen werken, die dan ook onaangekondigd bezoek krijgen van een team inspecteurs. In dat kader is inmiddels bij tachtig vleesbedrijven al het personeel op coronabesmetting getest. “Bij de controles is vastgesteld dat de bedrijven zich over het algemeen goed aan de voorschriften houden. Het is ook in hun eigen belang dat ze ervoor zorgen dat hun medewerkers goed beschermd zijn”, aldus minister van landbouw Charlie McConalogue.

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin