Doorgaan naar artikel

Invoermoment Nutri-Score hangt af van evaluatie

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het voornemen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is om voedselkeuzelogo Nutri-Score in de eerste helft van 2022 wettelijk in te voeren, ondanks dat er nog geen exacte datum bekend is.

Dat zegt een woordvoerder van VWS in reactie op de oproep van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) om duidelijkheid te verschaffen over de invoering van Nutri-Score. Het wachten is op de uitkomsten van de evaluatie van het algoritme achter het logo, zegt de woordvoerder. “We zijn in afwachting van de uitkomsten van deze internationale wetenschappelijke exercitie en kunnen daarom deze planning nog niet duidelijker maken.”

Pilots met Nutri-Score

Voor producenten en supermarkten kunnen pilots een optie zijn, adviseert VWS, om zichzelf en de consument voor te bereiden op de introductie van Nutri-Score. Zulke pilots worden al door verschillende supermarkten en producenten uitgevoerd. Het ministerie zegt in overleg te treden met de supermarkten om de uitkomsten van de pilots te bezien, zodat deze bevindingen bij de voorbereidingen voor de introductie kunnen worden meegenomen. De FNLI is geen voorstander van deze pilots en ziet liever een gelijke start voor alle partijen die het logo moeten gaan voeren bij de officiële introductie ervan.

Beheer
WP Admin