Doorgaan naar artikel

Kweekvleesbedrijf Meatable haalt $ 35 miljoen op

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable heeft $ 35 miljoen (€ 31,8 miljoen) aan nieuw kapitaal opgehaald.

Meatable financiering kweekvlees

Meatable wil de nieuwe financiering onder meer gebruiken om zijn kweekvleesproducten sneller op de markt te krijgen. - Foto: Meatable

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable heeft $ 35 miljoen (€ 31,8 miljoen) aan nieuw kapitaal opgehaald. Het Nederlandse Invest NL sloot zich aan als nieuwe investeerder en droeg $ 17 miljoen bij. Het totale bedrag dat het kweekvleesbedrijf nu heeft opgehaald, is $ 95 miljoen.

Meatable wil de nieuwe financiering gebruiken om de bedrijfsprocessen verder op te schalen en om het naar de markt brengen van zijn producten te versnellen. Schaalvergroting en het optimaliseren van processen verlagen de productiekosten. Daarmee moeten de producten op prijs concurrerend worden met traditioneel vlees en kunnen productievolumes op commercieel niveau worden bereikt.

Lees ook: ‘Veel interesse financiering agrifood via Invest-NL’

Meatable richt zich eerst op Singapore

De kweekvleesonderneming richt zich in eerste instantie op Singapore, waar kweekvlees van het Amerikaanse bedrijf GOOD Meat (dochterbedrijf van Eat Just) al, in kleine volumes, op de markt is. Meatable verwacht dat zijn producten vanaf 2024 verkrijgbaar zullen zijn bij geselecteerde restaurants en retailers. Dit jaar organiseerde het bedrijf al proeverijen in het land.

Daarnaast is het begonnen met de productie van kweekvlees samen met Esco Aster, het eerste en enige bedrijf dat commercieel kweekvlees mag produceren in Singapore. Voor de ontwikkeling van nieuwe (hybride) kweekvleesproducten werkt Meatable samen met Love Handle.

Ook richt het zijn pijlen op de Verenigde Staten, waar onlangs de eerste producten van twee andere kweekvleesbedrijven de markt op mochten.

Lees ook: Daan Luining (Meatable): ‘Kweekvlees is bijzonder, uitleg daarom noodzakelijk’

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin