Skip to content

Nieuwe kaasmakerij Terschelling officieel geopend

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

De nieuwe kaasmakerij op West-Terschelling is officieel geopend. Dat melden lokale media.

Met de verhuizing van Oosterend naar West-Terschelling is de verwerkingscapaciteit flink uitgebreid. Deze extra capaciteit is nodig om op termijn de melk van negen leden-melkveehouders van FrieslandCampina te verwerken tot Skylger-kaas. Eerder verwerkte de kaasmakerij alleen de melk van de twee op het eiland aanwezige biologische melkveebedrijven.

2 miljoen kilo melk wordt 200.000 kilo kaas

Directeur Martine Stemler legt aan omroep Friesland uit dat er afgelopen jaar 2 miljoen kilo melk is verwerkt tot ongeveer 200.000 kilo kaas. Komend jaar groeit de productie naar zo’n 250.000 kilo. De wens van de kaasmakers is om op termijn al de op Terschelling geproduceerde melk, circa 6,5 miljoen kilo, op het eiland tot kaas te verwerken.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin