Skip to content

NVWA treft verwaarloosde schapen en hond aan

Dier
Nieuws

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) trof vorige week op een bedrijf in Noord-Holland bij een controle 53 verwaarloosde schapen aan.

Het bericht hierover kwam dinsdag12 november naar buiten. De dieren waren in dusdanige conditie dat de autoriteit ze in bewaring heeft genomen. De schapen stonden in een te kleine en vieze ruimte, naar het oordeel van de NVWA.

Proces-verbaal opgemaakt

Een dierenarts heeft de schapen onderzocht; een van de dieren was er zo slecht aan toe dat het doodging. De autoriteit beval de eigenaar om de verzwakte en verwaarloosde hond te laten behandelen door een dierenarts. Toen de controleurs 2 dagen later terugkwamen, had het dier niet de nodige zorg gehad en is ook de hond elders ondergebracht, in dit geval bij een dierenarts. Tegen de 69-jarige eigenaar van het boerenbedrijf is proces-verbaal opgemaakt.

De controle maakte deel uit van de reguliere controles die de afdeling dierenwelzijn van de NVWA uitvoert. Dit zijn risicogestuurde steekproeven en inspecties naar aanleiding van meldingen.

Snel delen

Afbeelding
Lydia van Rooijen

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin