Skip to content

RFC start bouw fabriek in Indonesië

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: Mark Pasveer

Foto: Mark Pasveer

FrieslandCampina heeft onlangs de eerste schop in de grond gezet voor een nieuwe productielocatie in Indonesië.

Dat gebeurde in Cikarang, aan de oostkant van Jakarta. Hier worden diverse zuivelproducten gemaakt voor Frisian Flag. De nieuwe fabriek kan bij ingebruikname meer dan een half miljard kilo gecondenseerde en gepasteuriseerde melk produceren. Op termijn kan de capaciteit zelfs worden uitgebreid naar een miljard kilo product.

Nieuw distributiecentrum

Behalve een nieuwe productielocatie, komt er ook een nieuw distributiecentrum. FrieslandCampina vindt de investering belangrijk, want ze maakt het mogelijk om in de toekomst verder te kunnen groeien in Indonesië, één van FrieslandCampina’s grootste en snelst groeiende markten.

Stijgende vraag naar melkpoeders

Onderdeel van het plan is ook dat de huidige productielocatie Pasar Rebo wordt omgebouwd tot productiecentrum van lokale kindervoedingsmerken voor Azië. De totale investering voor de nieuwbouw beloopt naar verwachting zo’n € 250 miljoen. De planning is dat beide projecten in 2024 zijn afgerond. Vanouds verkoopt FrieslandCampina vooral gecondenseerde melk in Indonsië. Dat blijft een belangrijk product, maar er is een stijging zichtbaar in de vraag naar melkpoeders en naar houdbare kant-en-klare melk.

Snel delen

Afbeelding
Klaas van der Horst

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin