Smithfield sluit nog twee vleeslocaties in VS

16-04-2020 | |
Sonny Perdue, landbouwminister van de VS. - Foto: ANP
Sonny Perdue, landbouwminister van de VS. - Foto: ANP

Smithfield Foods, ’s werelds grootste varkensslachterij, sluit nog twee locaties waar het vlees verwerkt in de Verenigde Staten.

Eerder sloot het bedrijf een belangrijke varkensslachterij in de Amerikaanse plaats Sioux Falls, omdat er meer dan 200 medewerkers besmet waren bevonden met het coronavirus. Eén van de nieuwe locaties die wordt gesloten, in Martin City, Missouri, produceert hammen en is voor de aanvoer van vlees afhankelijk van de eerder gesloten varkensslachterij.

Ons land is gezegend met een overvloed aan vee, maar onze verwerkingsfaciliteiten vormen het knelpunt van onze voedselketen

Ongeveer 400 medewerkers zijn werkzaam op deze locatie. “Smithfield zal de activiteiten in Sioux Falls hervatten, zodra het verdere instructies krijgt van lokale, staats- en federale functionarissen. Als gevolg hiervan zal het bedrijf ook zijn Martin City-faciliteit weer in productie kunnen brengen”, aldus CEO Kenneth Sullivan in een persbericht. “Het benadrukt de onderlinge afhankelijkheid en onderlinge verbondenheid van onze voedselvoorzieningsketen. Ons land is gezegend met een overvloed aan vee, maar onze verwerkingsfaciliteiten vormen het knelpunt van onze voedselketen. Zonder locaties zoals Sioux Falls, kunnen andere verdere verwerkingsfaciliteiten zoals Martin City niet functioneren.”

Genoeg voedsel in VS

De andere locatie, in Cudahy, Wisconsin, produceert droge worsten en bacon en blijft gesloten voor in ieder geval twee weken. Zowel op deze locatie als op de productielocatie in Martin City is ‘een klein aantal werknemers’ positief getest op corona.

Tegelijkertijd verzekerde de landbouwminister van de VS, Sonny Perdue, woensdag dat het land genoeg voedsel heeft. “De lege schappen die je in sommige stegen in het land ziet, zijn een vraagprobleem en geen aanbodprobleem.”

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.