Skip to content

Start-ups werken aan sappige, duurzame vleesvervangers

De start-ups Greencovery, Time-travelling Milkman en Ruitenberg Ingredients gaan samen sappige vleesvervangers ontwikkelen.

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Start-ups werken aan sappige duurzame vleesvervangers

Een van de drie start-ups die aan sappige vleesvervangers is de Time-Travelling Milkman die zich tot nu toe richtte op zuivelvervangers. - Foto: Koos Groenewold

Drie start-ups gaan samenwerken aan de ontwikkeling van sappige vleesvervangers. Greencovery, Time-travelling Milkman en Ruitenberg Ingredients gebruiken als grondstof plantaardige reststromen.

De start-ups gaan in een tweejarig project werken aan een sappigere vleesvervanger. Hiervoor krijgt het een subsidie vanuit de provincie Gelderland voor innovatieve samenwerkingsprojecten.

Samenkomst van expertises

De drie bedrijven brengen allemaal hun eigen expertise in. Greencovery haalt functionele vezels, eiwitten en antioxidanten uit plantaardige reststromen. Time-Travelling Milkman extraheert oleosomen (vet-eiwitbolletjes) uit zonnebloempitten. De oleosomen moeten gaan zorgen voor de sappigheid in de vervangers en voor meer stabiliteit. De Time-Travelling Milkman richt zich op zuivelvervangers, maar maakt met deze samenwerking voor het eerst ook in vleesvervangers. Ruitenberg Ingredients brengt de twee samen in productsamenstellingen.

Op meer plekken wordt gewerkt aan de nieuwe generatie duurzame vleesvervangers. Eerder dit jaar werd een consortium opgericht dat gaat werken aan circulaire vleesvervangers. Ook naar de gezondheid van vega-schnitzels en -hamburgers wordt steeds meer onderzoek gedaan.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin