Doorgaan naar artikel

Tereos vraagt om kortingen

Foto: ANP

Foto: ANP

Het Franse suikerbedrijf Tereos heeft leveranciers en dienstverleners gevraagd om 7% korting te verlenen op hun facturen.

Tereos zegt dat de economische omstandigheden sinds het beëindigen van de Europese suikerquota moeilijk blijven ‘en daarmee onvoorspelbare omstandigheden scheppen’.

“Dat is waarom we vragen om Tereos een prijskorting toe te staan van 7% op de huidige prijzen tussen onze twee bedrijven in de vorm van een tariefreductie, of enige andere vorm van korting om Tereos in staat te stellen om door deze periode heen te komen”, aldus een uitgelekte brief, die overigens geen betrekking heeft op bietentelers.

Tereos heeft bevestigd dat de brief is uitgegaan. “Het idee is om regelmatig nieuwe onderhandelingen te starten met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke inkoopvoorwaarden hebben”, aldus een woordvoerder. T

Tereos ontkent financiële problemen

Het suikerbedrijf ontkent daarbij dat er sprake zou zijn van financiële problemen. Tereos deelde eerder mee dat het over de drie maanden tot eind september, het tweede kwartaal uit haar lopende boekjaar, een brutowinst heeft geboekt van € 78 miljoen vergeleken met € 59 miljoen een jaar eerder. De omzet lag met € 1,1 miljard 5% hoger op jaarbasis. Tereos had op 30 september 2019 een uitstaande schuld van ruim € 2,73 miljard.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin