Gezonde voeding is een trend, waardoor de vraag naar gezonder eten en drinken toeneemt. Zeker sinds corona is dit voor consumenten absoluut een motivatie om stappen te zetten in vers en duurzaam eten. Dit biedt kansen voor innovaties in de voedingsmiddelenindustrie en er ontstaan interessante projecten en relevante onderzoeken. Daarnaast gebeurt er beleidsmatig veel op het gebied van gezonde voeding. FoodAgribusiness volgt al deze aspecten op de voet in het thema Food & Health.
Berichten
Interesse voor bijdrage gezonde en duurzame voeding bij scholen groot
Ultrabewerkte voeding is geen voeding
Sterk bewerkt voedsel slecht voor gezondheid maar beter voor milieu
Besluit over btw groente en fruit naar volgend kabinet
Onderzoek: consument krijgt nog steeds te veel BPA binnen
Sapmakers protesteren tegen taks op vruchtensap
Consumenten willen geen app die helpt met duurzame keuze
Advies gezondheid meer plantaardig eiwit laat langer op zich wachten
Meten, weten en eten
Proveg: verrijk vleesvervangers zodat ze in Schijf van Vijf passen
Bonne Maman-fabrikant stapt ook in pindakaas
Eigenaar Appelsientje en Sapje neemt Spaanse producent over
Op de hoogte blijven over Food & Health
Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen rondom het thema Food & Health? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.