Gezonde voeding is een trend, waardoor de vraag naar gezonder eten en drinken toeneemt. Zeker sinds corona is dit voor consumenten absoluut een motivatie om stappen te zetten in vers en duurzaam eten. Dit biedt kansen voor innovaties in de voedingsmiddelenindustrie en er ontstaan interessante projecten en relevante onderzoeken. Daarnaast gebeurt er beleidsmatig veel op het gebied van gezonde voeding. FoodAgribusiness volgt al deze aspecten op de voet in het thema Food & Health.
Berichten
Verdify: ‘Gepersonaliseerde voeding biedt kansen voor voedingssector’
Wat kan gepersonaliseerde voeding betekenen voor de voedselsector?
Franse zuivelsector hekelt nieuwe Nutri-Score melk
Lidl verlaagt prijzen gezonde producten
Pluimveebedrijf afgestraft na bewust leveren van met salmonella besmette eieren
Voedseltransitie op gang?
Greenyard neemt start-up Gigi Gelato over
Brouwers geschokt door Ierse waarschuwing op alcoholproducten
Project Wad Wier: ‘Zeewierkweek met afzetgarantie’
Britten maken zich meer zorgen over ‘ultra-processed food’
Positiever beeld gezondheid plantaardige vervangers met Nutri-Score
Nieuw Nutri-Score-algoritme dranken: alleen water nog score A
Op de hoogte blijven over Food & Health
Wil je op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen rondom het thema Food & Health? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.