Tyson Foods sluit net verworven Britse bedrijf

03-09-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods gaat een vleesbedrijf in Wrexham in Wales sluiten. Tyson Foods is pas sinds juni vorig jaar eigenaar van de locatie door de overname van BRF. De enige overgebleven Europese vestiging is nu nog die in Oosterwolde.

Tyson Foods heeft aangekondigd dat er in Wrexham 71 banen verloren gaan, maar daaraan tegenover de vakpers toegevoegd dat de hele fabriek eind deze maand dicht gaat. Het Amerikaanse vleesbedrijf stelt ook dat het geen koper voor de Welsh vestiging zoekt. Het voormalige BRF Wrexham is al een vleesfabriek sinds 1962.

Overnames in Europa en Thailand

Tyson Foods rondde in juni 2019 de overname af van de activiteiten in Europa en Thailand van het Braziliaanse BRF S.A. De Amerikanen telden 340 miljoen dollar neer voor de acquisitie. Daarbij ging het om kippenverwerkende bedrijven in Oosterwolde, Wrexham en vier in Thailand.

“We zijn nu strategisch beter in staat onze klanten in Europa, het Midden-Oosten en Azie te bedienen”, stelde topman Noel White bij die gelegenheid. “De verwerkingsfabrieken in Nederland en het Verenigd Koninkrijk worden ondersteund door in-house innovatiemogelijkheden voor de ontwikkeling van verder verwerkte kippenproducten voor de retail- en foodserviceklanten in heel Europa.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur
Meer overBeheer