Doorgaan naar artikel

Van Loon neemt slagerij van Coop over

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP

Foto: ANP

Vleesbedrijf Van Loon Group wil slagerij ProMessa van Coop Supermarkten overnemen.

ProMessa is een centrale slagerij die voorverpakte vleesproducten voor verschillende supermarktketens in Nederland, waaronder Coop, Plus, Versunie en Deen, produceert. Door de overname door Van Loon zou er voor Coop meer ‘ruimte voor verdere investeringen in de retailketen’ ontstaan.

Positie in retailmarkt versterken

Voor Van Loon past de overname in de strategie van het bedrijf om de positie in de Nederlandse retailmarkt verder te versterken. De voorgenomen overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt en advies van de ondernemingsraden van beide bedrijven.

ProMessa is gevestigd in Deventer en heeft een omzet van ongeveer € 80 miljoen en ruim 200 medewerkers in dienst. Coop is sinds 2008 volledig eigenaar van Promessa.

Van Loon op overnamepad

Van Loon Group bestaat uit zeven producenten van vleesproducten, vleesvervangers en maaltijden. Eind vorig jaar nam Van Loon nog maaltijdenproducent Bonfait over. Ook daarvoor was de groep al flink op overnamepad. In 2019 was er de overname van de Limburgse rundveespecialist Verhey Vlees. Dat was de derde overname in korte tijd.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin