Doorgaan naar artikel

Wet houdverbod dieren niet meer door dit kabinet

VVD‘er Arne Weverling oppert tijdens een debat om zelf met een wetsvoorstel voor een houdverbod te komen. - Foto: ANP/Peter Hilz

VVD‘er Arne Weverling oppert tijdens een debat om zelf met een wetsvoorstel voor een houdverbod te komen. - Foto: ANP/Peter Hilz

Het wetsvoorstel waarmee bij dierenmishandeling of dierverwaarlozing een houdverbod voor dieren kan worden opgelegd, wordt niet meer onder leiding van het huidige kabinet behandeld.

Het wetsvoorstel heeft door de coronacrisis vertraging opgelopen. Twee jaar geleden kondigde landbouwminister Carola Schouten op dierendag het wetsvoorstel aan, om dierenmishandeling en dierverwaarlozing zwaarder te kunnen straffen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze nu te verwachten dat het wetsvoorstel in december naar de Raad van State te sturen. Dat betekent dat het wetsvoorstel niet meer voor de verkiezingen in maart door de Kamer behandeld kan worden.

Geen gecoupeerde honden en paarden naar tentoonstelling

In de wet wordt ook vastgelegd dat honden en paarden met gecoupeerde staarten niet meer deel mogen nemen aan tentoonstellingen. Dat geldt ook voor dieren die om een medische reden gecoupeerd zijn.

Tweede Kamerleden zijn teleurgesteld over het tempo van de wet. VVD‘er Arne Weverling oppert tijdens een debat om zelf met een voorstel te komen.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Mariska Vermaas

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin